Читај ми!

U četvrtak nastavak dijaloga bez posredovanja EP

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će dijalog o izbornim uslovima, bez posredovanja evroparlamentaraca, biti nastavljen u u četvrtak 2. septembra kada će, kako kaže, predstavnici vlasti izneti stavove o predlozima opozicije za promenu izbornih uslova.

Ivica Dačić je kazao da je cilj da se do kraja sledeće sedmice dođe do finalnog teksta i sporazuma sa stankama koje nisu želele da o izbornim uslovima razgovaraju u prisustvu stranaca.

"Imali smo mnogo sastanaka radne grupe na kojem su partije iznosile predloge o četiri teme, a nastavićemo sa tim aktivnostima i sumiranjem rezultata tog dijaloga i da krajem sledeće sedmice porobamo da dođemo do finalnog teksta i dogovora", rekao je Dačić u Skupštini Srbije, nakon što je raspisao lokalne izbore u Mionici i Negotinu za 17. oktobar ove godine.

Kada je reč o dijalogu na drugom koloseku, uz posredovanje Evropskog parlamenta, Dačić je kazao da još nije stigao predlog teksta koji su evroparlamentraci najavili da će poslati do 1. septembra, a o kojem bi partije trebalo da se izjasne do sledećeg plenuma sa predstavnicima EP 17. i 18. septembra.

"Krajnji cilj je da šest meseci pre termina izbora imamo definisane izborne uslove i dogovor kojim bi u najvećoj meri bili zadovoljni svi učesnici dijaloga", rekao je Dačić.

On je, takođe, najavio da će rukovodstva SNS i SPS u petak razgovarati o saradnji na sledećim izborima.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво