Читај ми!

Užice dobilo novu sportsku halu, radovi na obilaznici počinju sredinom oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Zlatiborski okrug. Najavio je ulaganje osamdeset miliona evra u Zdravstveni centar Užice i početak radova na obilaznici do sredine oktobra. Na otvaranju nove sportske dvorane, poručio je mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube.

Predsednik Vučić je rekao da će u Klinički centar u Užicu u naredne četiri godine biti uloženo 80.000.000 evra, što je više nego što će se uložiti u KC Kragujevac.

"Imaćete sve novo, teško da će Kragujevac da košta toliko, samo će Beograd da košta više", rekao je Vučić tokom obilaska Kliničkog centra Užice, uz napomenu da će tim ulaganjem to postati veliki zdravstveni centar u Srbiji

Najavio je i povećanje plata zdravstvenim radnicima najkasnije do 1. januara.

"Radili smo na povećanju plata u poslednje tri godine i to neće biti beznačajno već značajnije povećanje. Za tri, četiri godine imaćete fenomenalne uslove", rekao je Vučić.

Govoreći o ulaganjima u Užice, on je kazao da će pored Kliničkog centra u izgradnju obilaznice biti uloženo trideset miliona, a biće uloženo i u vodovod, izgradnju kotlarnica, što je sve, veće ulaganje nego u prethodnih šezdeset, sedamdeset godina.

"Kada sam nekada dolazio u Užice ljudi su pričali da govorim gluposti. Uskoro ćete da vidite. Imaćete novi most na Đetinji. To je 50 miliona, potpunio novi put do (Bajine) Bašte. A ako pogledate plate od pre šest, sedam godina i danas videćete da to nije ni slično", rekao je Vučić. 

Radovi na obilaznici do sredine oktobra 

Predsednik je najavio da će radovi na obilaznici oko Užica početi najkasnije sredinom oktobra.

"Došao sam da kažem šta ćemo da uradimo za Užice, šta ćemo sve činiti za Zlatiborski okrug. Zbog stalnih gužvi u gradu i zagađenja vazduha odlučili smo da izgradimo obilaznicu u dužini od oko pet kilometara", kazao je Vučić.

Ukazao je da će biti završen auto-put do Pakovraća do kraja ove godine, a do sredine iduće do Požege, pa se ide od Užica do Kotromana.

Najavio je gradnju puta prema Kadinjači, gradnju tunela kojim će se spojiti Dub i Dubce, što će koštati 50.000.000 evra. 

Predsednik je rekao da će tunel pod Kadinjačom biti otvoren za dve godine. 

Vučić je podvukao da će nakon podizanja infrastrukture država pokušati da u Užice dovede još jednog velikog investitora. 

Da nam se deca bave sportom, da uče da pobeđuju i gube

Vučić je na otvaranju nove sportske dvorane poručio mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube.

Otvaranju sportske hale prisustvovali su sportisti, kao i mlađe kategorije užičke Slobode, KK Sevojno, Odbojkaškog kluba Forma...

Sportska halu u naselju Krčagovo gradila se više od 10 godina, a u njenu izgradnju je uloženo oko 1,25 miliona evra.

Tipska sportska hala za školske sportove u Krčagovu, ukupne je površine 1.555 kvadratnih metara, za oko dvesta gledalaca.

"Ovde može da se igra košarka, rukomet i odbojka. U Užicu postoji fantastična tradicija u odbojci i košarci. Deco, važno je da uživate ovde, da naučite da pobeđujete. Oni koji kažu nije važno pobeđivati, lažu. Naučite da pobeđujete i gubite. Važno je naučiti i da gubite, da bi znali iz poraza da pobeđujete", poručio je Vučić.

Predsednik je podelio košarkaške lopte budućim sportistima, a od ministra sporta Vanje Udovičića zatražio da se što pre obezbede i odbojkaške lopte.

On je rekao i da je važno da imamo što više medalja i u paraolimpijskom sportu, dodajući da su ženski i paraolimpijski sport popularni na Zapadu, posebno u protestantskim zemljama.

"Paraolimpijski i ženski sport – neverovatno je koliko to podiže ugled zemalja koje napreduju u te dve sfere", rekao je Vučić i podsetio da i paraolimpijce, osvajače medalja čekaju iste nagrade – 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro i 50.000 evra za bronzu.

Vučić u selu Pepelj obišao domaćinstvo Blagojević

Predsednik je posetio domaćinstvo porodice Blagojević u Pepelju, selu udaljenom devet kilometara od Bajine Bašte. Šestočlana porodica Blagojević poznata je kao jedan od najvećih proizvođača malina u tom kraju.

Osim sa članovima porodice Blagojević, predsednik je razgovarao i sa drugim meštanima Pepelja, a najmlađima je poklonio tablete.

Domaćin Ljubo gaji malinu od 1986. godine, a počeo je sa 2.000 sadnica, dok sada ima 12.000.

Maline obrađuju od početka pa sve do branja sami, bez radnika, a ove godine njihov malinjak je proglašen najboljim.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво