Читај ми!

Brnabićeva u Jablaničkom okrugu, ulaganja u kvalitetniji i bolji život

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Leskovcu da je taj grad svetionik kulture, a tamošnji Narodni muzej primer kako svaki muzej u većem gradu treba da izgleda. Drugog dana posete Jablaničkom okrugu obišla je i renoviranu osnovnu školu koja je dobila i sportsku halu u Vlasotincu i pogon "Jumka" u Crnoj Travi.

Moralo je mnogo brže, ali je neosporno da su izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu pratili problemi i nemarnost izvođača. Kapitalni objekat vredan gotovo trideset miliona evra spreman je za probni rad.

I leskovačku Opštu bolnicu čekaju obimni radovi. Posle energetske efikasnosti, u koju je uloženo pet miliona evra, počinje adaptacija unutrašnjeg prostora, od podova do plafona i unošenje nove opreme. Radovi će koštati pedeset miliona evra.

Vrelina nije usporila ni kompletnu rekonstrukciju jedne od najznačajnijih leskovačkih saobraćajnica za koju je država izdvojila gotovo 300.000.000, a grad 185.000.000 dinara. Ovo je ulaganje u kvalitetniji i bolji život, kaže premijerka Srbije.

"Moramo da radimo dodatno da bi se razlika u Jablaničkom okrugu smanjila i što pre približila republičkom proseku, i na tome radimo i time što ulažemo u infrastrukturu", ističe predsednica vlade Ana Brnabić.

Samo za dve škole u Vlasotincu država je u protekle dve godine izdvojila 160 miliona dinara. Kompletno je obnovljena jedna od dve osnovne škole i podignuta sportska hala.

Sledi ulaganje od dva miliona evra u Tehničku školu, vodeću u dualnom obrazovanju, koja će dobiti regionalni trening centar za prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika za neophodna zanimanja.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво