Читај ми!

Osmanijeva posmrtno odlikovala sina predsednika SAD

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani posmrtno je odlikovala Bo Bajdena, preminulog sina američkog predsednika Džo Bajdena, koji je po ulasku međunarodnih civilnih i vojnih snaga 1999. godine, nekoliko godina službovao na KiM kao američki pravni službenik.

Na svečanosti u Prištini Osmani je rekla da je posvećenost američkog predsednika Džo Bajdena da poboljša svoju zemlju i svet nepremostiva. 

"Pokojni Bo Bajden je bio upravo takav. On je sveća koja je osvetlila toliko ljudi. U našim najmračnijim danima, cela porodica Bajden je takođe osvetlila narod na Kosovu", navela je Osmanijeva.

Bo Bajden je radio na uspostavljanju pravosudnog sistema od 1999 godine.

Osmanijeva je dodala da doprinos Sjedinjenih Američkih Država i američkog naroda vlastima u Prištini "prevazilazi partnerski odnos", navodi se u saopštenju kancelarije predsedništva.

Predsedničku medalju primio je američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, dok se predsednik SAD obratio se prisutnima preko video-poruke.

Svečanosti su prisustvovali predsednik parlamenta Gljauk Konjufca, premijer Aljbin Kurti i predstavnici institucija i političkih partija.

Po Bo Bajdenu nazvan je i deo magustralnog puta Uroševac - Gnjilane.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво