Читај ми!

Milica Đurđević Stamenkovski i Đorđe Milićević za RTS o stranačkom dijalogu i izbornim uslovima

Situacija u Skupštini je teška, praktično nema predstavnika opozicije, ali će parlament izgledati potpuno drugačije ako se izborimo za fer izborne uslove, kaže za RTS predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Đorđe Milićević, potpredsednik SPS-a naveo je da je konkretan dogovor u dijalogu sa strankama bez predstavnika EP da svi razgovori budu završeni šest meseci pre početka izborne kampanje.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević razgovarali su u studiju RTS-a o izbornim uslovima i o tome dokle se stiglo u međupartijskom dijalogu bez posrednika.

Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da postoje pomaci i zahvalila RTS-u jer je dao priliku da se čuje i glas opozicije.

"Pregovori još uvek traju, izneli smo zahteve po različitim pitanjima, još uvek ne mogu da dam konačnu ocenu, jer nismo dobili odgovor da li će zahtevi biti usvojeni", dodala je Đurđević Stamenkovski.

Nada se da će u ponedeljak, prilikom susreta sa predsednikom Vučićem, imati barem načelan odgovor na pitanje šta je to što je vladajuća koalicija spremna da učini kako bi se čuo glas opozicije.

Ocenila je da je situacija u Skupštini teška i da praktično nema predstavnika opozicije.

"Ta situacija nije dobra za Srbiju, šalje se loša poruka međunarodnoj zajednici, i vodi u nestabilnost, jer ostavlja jaz među nama. Ono što treba da se raspravlja u Skupštini, izmešta se na ulicu", ukazala je predsednica Srpske stranke Zavetnici.

Ukoliko se izbore za fer uslove, dodala je, parlament će izgledati potpuno drugačije. "Svi ćemo imati priliku da iznesemo stavove građana i prikažemo drugačije lice Srbije", poručila je Đurđević Stamenkovski. 

Đorđe Milićević, potpredsednik Socijalističke partije Srbije smatra da mediji treba da budu autonomni, i slaže se sa ravnopravnom zastupljenošću lista tokom kampanje.

"S tim što ta ravnopravna zastupljenost ne znači samo da budete prisutni pet, deset, petnaest minuta i da izdeklamujete to što imate, već se zalažemo za tematske debate kako bi izborne liste mogle da predstave programe i ljude koji će biti garant za realizaciju programa", rekao je Milićević.

Naglasio je da je SPS izričito protiv toga da, kada se govori o ravnomernoj zastupljenosti, "prisustvo imaju stranke koje ne učestvuju u izbornoj trci".

Milićević je naveo da SPS učestvuje u razgovorima na oba koloseka, i ističe da nije lako ni na jednom.

"Konkretan dogovor u dijalogu sa strankama bez predstavnika EP je da svi razgovori budu završeni šest meseci pre početka izborne kampanje. Mislim da smo krenuli na vreme", ocenio je Milićević.

Kada je reč o dijalogu uz posredovanje EP, SPS smatra da se sa tim dijalogom kasnilo.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво