Читај ми!

Selaković: Odnosi Srbije i Azerbejdžana dobri, postoji prostor da se unaprede

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković započeo je trodnevnu posetu Azerbejdžanu susretom sa predsednikom Ilhamom Alijevim. Sagovornici su saglasni da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, ali da postoji prostor da se unaprede, najviše u oblasti ekonomije. Zato je u Baku, sa zvaničnom delegacijom doputovalo i desetak privrednika iz Srbije.

Ministar Selaković razgovarao je sa predsednikom Ilhamom Alijevim o pripremama za njegovu posetu Beogradu.

"Ta poseta će biti izuzetno značajna, istorijska, jer će nakon 10 godina opet posetiti Srbiju. Poseta će biti pre održavanja Konferencije pokreta nesvrstanih 10. oktobra ove godine", rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, razgovarano je i o strateškom partnerstvu između Srbije i Azerbejdžana, potrebi unapređenja odnosa u svim oblastima, na prvom mestu na ekonomskom polju.

"Razgovarali smo o uzajamnoj podršci i privrženosti obeju država međunarodnom pravu, podršci koju Azerbejdžan pruža našoj zemlji po pitanju Kosova i Metohije i dobio sam uveravanja da ostaje na pozicijama na kojima je bio do sada", istakao je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво