Читај ми!

Svečana sednica Vlade u Kruševcu, sloboda i mir osnovne vrednosti Srbije

Sednica Vlade Srbije održana je u Kruševcu povodom 650 godina od osnivanja tog grada. Premijerka Ana Brnabić rekla je da je ponosna što je u gradu pobednika čijem razvoju će dodatno pomoći izgradnja Moravičkog koridora, prvog digitalnog auto-puta u Srbiji. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su osnovne vrednosti za Srbiju nezavisnost, sloboda i mir.

Premijerka Ana Brnabić čestitala je svim Kruševljanima 650 godina pobedničkog i prestonog grada Kruševca.

"Kao predsednica vlade osećam se ponosno i posebno što sam danas ovde. Za Kruševac smo uradili mnogo ali moramo još više. Od kraja 2012. godine smo, što se investicija tiče otvorili preko 3.000 radnih mesta i obezbedili 300 miliona evra investicija. Potrebna nam je još jedna fabrika kako bi rešili problem nezaposlenosti. Pored stranih investicija ulažemo i u domaću pamet kako bi mladima omogućili da ostaju rade ovde", rekla je premijerka posle sednice vlade u Kruševcu.

Kako kaže u tome će mnogo pomoći i moravski koridor.

"Radujem se, iako smo dugo čekali da do tog auto-puta dođe. Ova zemlja je danas drugačija jer verujemo da Kruševac i Rasinski okrug zaslužuje auto-put, i to će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji", naglasila je Brnabićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da postoji mnogo toga čime možemo da se ponosimo postignuto radom ali osnovne vrednosti treba da budu naša nezavisnost, naša sloboda i naravno mir.

"Bez toga nema ostvarenja naših interesa i našeg razvoja. Danas možemo da vodimo racionalnu politiku, politiku koju vodimo mi i građani Srbije a ne strani centri moći. To je deo zaveta svakoga u Srbiji jer niko od nas ne može da zna šta je najbolje za Srbiju", istakao je Vučić.

Stopa rasta za drugi kvartal 

Kruševac se toliko promenio da ga je gotovo nemoguće prepoznati, istakao je predsednik Srbije.

"Zadovoljan sam što je tako i pokušaćemo da nađemo i nove investitore, ne samo za Kruševac već i za Brus, Ćićevac i druga mesta u rasinskom okrugu. Pokušaćemo da pomognemo i najudaljenijim mestima i opštinama u Srbiji da im obezbedimo bolji život", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da očekuje preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal, gde se nadamo rastu od 13 odsto.

"Danas očekujemo preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal pre svega industrijske proizvodnje, na osnovu te stope možemo zaključiti sve druge parmetre. Nadamo se u drugom kvartalu stopi rasta od 13 odsto, što bi vodilo ka rastu od 6,5 do 7 odsto do kraja godine", objasnio je Vučić.

To bi, kaže, vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na tlu Evrope.

Biznis inkubator projekat budućnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa ministrima Jadrankom Joksimović i Nenadom Popovićem obišla je Biznis inkubator centar u Kruševcu i prisustvovala prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka.

Brnabić je ocenila da je u Biznis inkubator centru već urađeno mnogo toga i poručila da će projekat Naučno-tehnološkog parka u tom gradu biti završen kao što su izgrađeni u Nišu, Novom Sadu, Čačku.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović je poručila da treba koristiti pretpristupne IPA fondove iz Evropske unije.

Prema njenim rečima, veliki deo sredstava može biti doniran iz grantova bespovratnih sredstava EU uz manje sufinansiranje.

Iz EU pro Rasinski okrug povukao je 18 projakata, od toga osam u Kruševcu ukupne vrednosti oko 350.000 evra.

Završena obnova Dijagnostičkog centra

Radovi na rekonstrukciji Službe radiološke dijagnostike u Dijagnostičkom centru Kruševac su završeni, a obnovljeni deo centra, opremljen najnovijim medicinskim aparatima je obišao predsednik Aleksandar Vučić.

Rekonstruisani deo prostire se na više od 400 kvadrata i opremljen je novim radiološkim uređajima za specijalističku dijagnostiku.

Dijagnostički centar u Kruševcu otvoren je 1980. godine i od tada nije rekonstruisan i adaptiran.

Radove na obnovi i adaptaciji finansirao je Klub privrednika grada Kruševca.

Predsednik Vučić je rekao da je zadovoljan kako Centar sada izgleda, ističuči da su važni i najsavremeniji uređaji, kao i kapaciteti u Kruševcu, dodajući da se zahvaljujući kovid bolnici u tom gradu, manje ljudi šalje u Niš i Beograd.

Podsetio je da je Centru obećao i magnetnu rezonancu, koju će, kako je rekao, dobiti uskoro.

Na početku posete Kruševcu predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, i odao poštu svim srpskim ratnicima stradalim u oslobodilačkim ratovima.

уторак, 18. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије