Čitaj mi!

Konsultacije o promeni Ustava: Radna grupa u najskorijem roku

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović održali su još jedne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o formiranju Radne grupe za promenu Ustava u najskorijem roku, kako bi svi učesnici imali vremena za izradu amandmana do sastanka sa Venecijanskom komisijom, navodi se u saopštenju iz parlamenta.

Poziv u radnu grupu svakako će dobiti članovi Državnog veća tužilaca i Udruženja sudija i tužilaca, kako bi proces bio u potpunosti transparentan i uključivao sve relevantne aktere.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ranije je usvojio predlog Vlade Srbije za promenu Ustava.

"Na današnjem sastanku razgovaralo se o formiranju Radne grupe od strane skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja će zajedno za skupštinskim odborom biti zadužena za sačinjavanje teksta ustavnih amandmana. Na sastanku je precizirano da će članovi Radne grupe, pored eksperata iz oblasti Ustavnog prava, biti i predstvanici strukovnih udruženja - Udruženja tužilaca Srbije i Društva sudija Srbije, kako bi proces bio u potpunosti inkluzivan", saopšteno je iz Vlade.  

div id="adoceanrsvdcfhklggd">