Čitaj mi!

Vučić sa Abdrahmanovim: Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrahmanovim, sa kojim je razgovarao o položaju nacionalnih manjina u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ambasador Abdrahmanov započinje svoje aktivnosti posetom Srbiji, budući da takva poseta ima i podsticajan karakter, navodi se u saopštenju.

"Srbija pridaje izuzetan značaj instituciji Visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine, sa kojom već godinama ostvaruje kvalitetnu saradnju", istakao je Vučić.

Dodao je da ostajemo posvećeni zaštiti i kontinuiranom unapređenju individualnih i kolektivnih prava pripadnika nacionalnih manjina, iznevši uspešne primere, ali i pitanja u kojima bi saradnja sa Visokim komesarom i OEBS-om u celini mogla da doprinese napretku.

Visoki komesar Abdrahmanov pozdravio je napore Srbije i naglasio da brojni zakoni i tela koja se bave ovom oblašću upravo ukazuju na značaj koji aktuelna Vlada Srbije pridaje pitanju položaja nacionalnih manjina.

Naglasio je da je Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama.