Читај ми!

Britanski ministar odbrane prvi put u poseti Srbiji

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas, koji je doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, na odvojenim sastancima razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović dočekao je na Vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa.

Poželeo mu je dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog prve zvanične posete britanskog ministra odbrane Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nakon toga održan je sastanak dvojice ministara, kao i razgovori dveju delegacija u zgradi Starog Generalštaba.

Stefanović se zahvalio ministru Volasu što je prihvatio njegov poziv da poseti našu zemlju i izrazio zadovoljstvo što ima priliku da bude domaćin prve posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Republici Srbiji.

Ministri Stefanović i Volas saglasili su se da je današnji sastanak od izuzetnog značaja za dalji razvoj bilateralnih odnosa u oblasti odbrane između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i unapređenje sveukupnih odnosa dveju zemalja, ističe se u saopštenju.

Stefanović i Volas će sutra ujutru položiti vence kraj spomen-kosturnice branilaca Beograda 1914–1918. godine i na Vojnom groblju Komonvelta, a prisustvovaće i Danu visokih zvanica na vežbi "Platinasti vuk 2021" u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Na odvojenom sastanku sa britanskim ministrom razgovarao je i predsednik Aleksandar Vučić i tom prilikom rekao da se nada da će zajedničkim zalaganjem srpsko-britanski odnosi biti uzdignuti na nivo istinskog partnerstva, kakve smo imali kao saveznici u oba svetska rata. 

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво