Читај ми!

Urednici RTS-a i RTV-a u parlamentu o izbornim uslovima

U Skupštini Srbije nešto posle 13 časova počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, na kojem učestvuju i urednici javnih servisa Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

U ime RTS-a u parlament su došli Nenad Lj. Stefanović i Zoran Stanojević, a ispred RTV-a su tu Nenad Ćaćić i Željka Petrović.

S njima će danas razgovarati predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcioneri SNS-a Vladimir Orlić i Dejan Đurđević, kao i predstavnici opozicije – lider Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, predsednik "Zdrave Srbije" Milan Stamatović, predstavnik DSS-a Dejan Šulkić.

Tu su i predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević i zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj.

Tema medija je najvažnija za predstavnike opozicije, pa su zato prethodni sastanak, na kojem je dogovoreno prisustvo urednika javnih servisa, ocenili kao konstruktivan.

Tada je navedeno i da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije ne samo u toku kampanje već najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.

Teme o kojima se razgovara u Skupštini Srbije tiču se medija, izbornih procedura, finansiranja političkih aktivnosti, funkcionerske kampanje, a tu je i pitanje izbornog dana, kontrole izbornog procesa, u smislu sprečavanja određenih manipulacija.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво