Čitaj mi!

Brnabićeva sa ambasadorkom Rumunije o bilateralnim odnosima i privrednoj saradnji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom.

Na sastanku je iskazana posvećenost daljem unapređenju bilateralne saradnje i razmotreni projekti putne i železničke infrastrukture – izgradnja brze saobraćajnice Temišvar–Pančevo, obnova železničke infrastrukture, kao i efikasnije korišćenje plovnog puta Dunava, saopštila je Vlada Srbije.

Ovi projekti bi doprineli, ne samo boljoj povezanosti, već i povećanju bilateralne privredne i trgovinske saradnje, zaključeno je na sastanku.

Kada je u pitanju saradnja u oblasti energetike, ambasadorka Davidoju je posebno istakla projekat izgradnje gasne interkonekcije Srbija–Rumunija, koja bi doprinela diverzifikaciji u oblasti snabdevanja gasom u regionu.

Premijerka Brnabić podsetila je da je ostvarena dobra saradnja u okviru projekta zaštite životne sredine i zahvalila za iskustva Rumunije u ovoj oblasti.

Istakla je da je za Srbiju od izuzetnog značaja kontinuirano zalaganje Rumunije da Srbija bude deo evropske porodice i tehnička podrška u procesu evrointegracija.