Читај ми!

Na crkvi u Prištini ispisan grafit "Isus mrzi Srbe"

Posle jučerašnje liturgije u nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe", javlja dopisnik RTS-a.

Diplomata i pisac Jan Bankroft objavio je na svom Tviter nalogu da je grafit ispisan na crkvi u kojoj je juče posle 23 godine, prvi put služena liturgija. 

"'Isus mrzi Srbe', rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine", napisao je Bankroft.

Reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekavši da su na poruke mira odgovor grafiti mržnje.

"Na građenje suživota, odgovor su barijere i zabrane. Na obeležavanje slave i molitvu, odgovor su policija, protesti i pretnje rušenjem. Ima li istinskog pomirenja i budućnosti sa ovakvim anticivilizacijskim postupcima iz Prištine", napisao je Petković na Tviteru.

Studenti prištinskog univerziteta na albanskom jeziku zakazali su za danas u 11 sati protest ispred pravoslavne crkve, negodujući zbog služenja liturgije u njoj.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се