Čitaj mi!

Vučić čestitao Siju stogodišnjicu Komunističke partije Kine

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.

U čestitki predsednika Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, NR Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine na najvišem istorijskom nivou i uveren da će saradnja biti nastavljena u duhu svestranog strateškog partnerstva.

Vučić i Čen su razmotrili tekuće i moguće zajedničke srpsko-kineske infrastrukturne projekte, kao i projekat izgradnje fabrike vakcina.

Predsednik Vučić se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega, kao i pruge Beograd – Novi Sad, s obzirom na to da i auto-put i pruga treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">