Читај ми!

Osude pretnji smrću predsedniku Vučiću

Potpredsednici Vlade Srbije Zorana Mihajlović, Maja Gojković i Nebojša Stefanović osudili su pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža. Pretnje su osudili i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Svako ima pravo na svoje stavove, da se slaže ili ne slaže sa nečijom politikom, ali kad neko preti metkom predsedniku Srbije, to nije razlika u mišljenju, već govor mržnje i pretnja smrću", navela je Mihajlovićeva.

Poručila je da nadležni organi moraju na ovakve pretnje da reaguju, posebno ako već imaju saznanja da iza njih stoje ljudi koji su počinioci više krivičnih dela.

Pretnje je osudila i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

"Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije, posebno imajući u vidu saznanje da ih je uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela. Pozivam sve nadležne organe da hitno reaguju na ove opasne pretnje.

Dodala je da pokušaji da se i na ovakav način, pretnjama i zastrašivanjem, predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije, ali i da je uverena da to neće pokolebati predsednika, koji je i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi.

"Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost", navela je Gojkvoićeva u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova i član Predsedništva SNS Nikola Selaković rekao je danas da od nadležnih organa očekuje da najhitnije i sa najvećom ozbiljnošću postupe povodom najnovijih "bestijalnih" pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću, jer se ne radi samo o ugrožavanju bezbednosti jedne individue i nosioca najviše političke funkcije, već o napadu na čitavu državu i sve građane koji žele mirnu, stabilnu i naprednu Srbiju.

"Jasno je da je predsednik Aleksandar Vučić ključni pokretač napretka i stabilnosti Srbije, i očigledno je da je smetnja mnogima koji žele da našu državu vide poniženu i na kolenima, a čitav region kao trajno bure baruta koje će neko paliti po potrebi i u skladu sa svojim geopolitičkim ciljevima", ukazao je Selaković u saopštenju.

On napominje da mnogi predsedniku Vučiću nikada neće oprostiti to što je čvrst u odbrani Kosova i Metohije i što je jasno poručio da neće staviti potpis na priznanje nečega što je proisteklo iz nasilja i neprava.

"Najveći greh mu je u očima neprijatelja Srbije to što je građanima vratio samopoštovanje, ponos i veru da njihova država može biti uspešnija i bolja. Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem povratila je sebi pravo na uspeh, i neće je zaustaviti ni kriminalci, ni psihopate niti njihovi nalogodavci", poručio je Selaković.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i istakao da nadležni moraju hitno da reaguju.

"Uvek kad krenu sinhronizovani napadi i pritisci centara moći na predsednika Vučića, to inspiriše opasna lica da pomisle da mogu da mu ugroze život. Ali, nećete zaustaviti napredak Srbije", napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

Predsedniku Vučiću je na njegovom Instagram profilu upućena pretnja smrću.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво