Читај ми!

Selaković sa šefom kineske diplomatije o strateškom partnerstvu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, koji boravi u zvaničnoj poseti Kini, saglasio se u Guijangu sa šefom kineske diplomatije Vang Jiem da će obe strane uložiti napore da se još ojača njihovo sveobuhvatno strateško partnerstvo i saradnja u svim oblastima.

Nikola Selaković je na početku sastanka rekao da Kina za Srbiju predstavlja strateškog partnera i čeličnog prijatelja.

Kako je naveo, srpski narod se još uvek seća istorijske posete predsednika Kine Si Đinpinga Beogradu 2016. godine, kada je i potvrđeno sveobuhvatno partnerstvo dve zemlje.

Šef srpske diplomatije je istakao i da je u sećanju srpskog naroda i zvaničnika Srbije pomoć Kine u najtežim trenucima pandemije korona virusa.

"Tada ste uputili nesebičnu pomoć", rekao je Selaković i podsetio da su kineski lekari došli u Srbiju već 21. marta, pošto je prvi potvrđen slučaj zaraženog koronavirusom bio 6. marta.

Prema njegovim rečima, odlični odnosi dve zemlje su rezultat i izuzetnog odnosa dvojice predsednika, Si Đinpinga i Aleksandra Vučića, koji su učvrstili međusobno prijateljstvo i poverenje.

Selaković je kazao da očekuje i nada se poseti predsednika Sija Srbiji i pozvao je svog kineskog kolegu Vanga da poseti Srbiju.

Šef kineske diplomatije istakao je da su danas još jednom potvrdili poverenje i imali priliku da unaprede prijateljstvo.

Istakao je da se Kina i Srbija zajedno bore protiv pandemije virusa korona i da je tom borbom otvoreno nove poglavlje dobre i prijateljske saradnje.

Prema njegovim rečima, ministar Selaković je dao veliki doprinos unapređenju odnosa Srbije i Kine.

Poručio mu je da će njih dvojica zajedno učiniti napore da se još ojačaju odnosi dve zemlje i saradnja u svim oblastima.

Ministar Selaković se, osim s kineskim kolegom Vang Jiem, sastao danas u Guijangu i s generalnim direktorom za Evropu Vangom Lutongom.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво