Читај ми!

Brnabićeva sa predsedavajućom OEBS-a An Linde o nastavku evropskih integracija Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsedavajućom Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju i ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Švedske An Linde o prioritetima švedskog predsedavanja OEBS-a i nastavku evropskih integracija Srbije, vladavini prava, medijskim slobodama i borbi protiv organizovanog kriminala.

Na sastanku, kojem su prisustvale i ministarka pravde Maja Popović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, An Linde je istakla da je Srbija postigla napredak u reformama, ali da je i dalje neophodno raditi na njihovoj daljoj implementaciji.

Na tom putu, Srbija ima apsolutnu podršku organizacije kojom predsedava, naglasila je Linde.

Premijerka Brnabić istakla je podršku prioritetima švedskog predsedavanja OEBS-om. Govoreći o reformskim procesima, prenela je ličnu posvećenost u radu na polju slobode medija i bezbednosti novinara i naglasila da je građenje međusobnog poverenja cilj koji je moguće dostići.

Govoreći o ustavnim promenama, premijerka je sagovornici prenela da su Ustavni amandmani u skupštinskoj proceduri, a da se završetak čitavog procesa, koji je podrazumevao i široku javnu raspravu, uz prethodno uvažene primedbe Venecijanske komisije, očekuje do kraja godine.

Kada je reč o evropskim integracijama, premijerka Brnabić zamolila je za podršku Švedske za otvaranje klastera u pregovaračkom procesu. To bi bio dobar signal za građane Srbije, kada je reč o pristupanju Evropskoj uniji, istakla je premijerka.

Linde je ukazala da je Srbija dobro odreagovala na izazove tokom pandemije korona virusa i pohvalila donaciju vakcina zemljama u regionu.

Sagovornica premijerke Brnabić je dodala da je Švedska investitor koji u Srbiji sve više ulaže, da su bilateralni odnosi dobri i da, takođe, podržava dijalog Beograda sa Prištinom uz posredstvo EU.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво