Читај ми!

Brnabićeva sa šefom Evropske investicione banke o saradnji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandrom Bragoncijem o nastavku saradnje i podršci te institucije prioritetnim projektima Vlade.

Premijerka je ukazala da su projekti u oblastima obrazovanja, naučnih istraživanja i razvoja od izuzetnog značaja za Vladu Srbije, a među njima je visoko na lestvici Projekat "Povezane škole", koji se odnosi na digitalizaciju škola u Srbiji.

Takođe je istakla značaj ulaganja u istraživanje i inovacije, posebno u naučno-tehnološke parkove.

Predsednica Vlade je dodala da su među vladinim prioritetima, koji su deo sporazuma sa EIB, i izgradnja gasne interkonekcije Niš - Dimitrovgrad - Bugarska granica, završetak izgradnje kliničkih centara u zemlji, kao i izgradnja železnice Beograd - Niš - granica sa Severnom Makedonijom.

Sagovornik srpske premijerke rekao je da njegov tim radi punim kapacitetom na realizaciji projekata koji su započeti, kao i da žele da budu deo Zelene agende s obzirom na to da imaju pun uvid u značaj očuvanja životne sredine.

Bragoncije je zaključio da se nada nastavku dobre saradnje i da je njemu i timu koji vodi važno da budu deo značajnih projekata Vlade Srbije, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво