Читај ми!

Stefanović: Moj odnos sa Vučićem je iskren i samo naš

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović istakao je da je sve što je u politici naučio – naučio od Aleksandra Vučića, navodeći da sa njim ima iskren odnos. On kaže da ne razume zašto se "kampanji" protiv SNS-a pridružuju i neke stranačke kolege.

Izjavu člana Predsedništva SNS-a Nebojše Stefanovića prenosimo u celosti: 

"Mogu da razumem opoziciju koja se u svojim medijima već duže bavi jedino stanjem u Srpskoj naprednoj stranci i mojim odnosom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer to društvo nema nijednu ideju, a kamoli sposobnost da uradi nešto dobro za Srbiju, osim što želi da se vrati na vlast i ponovo sebi napuni džepove. Ali ne mogu da razumem zašto se toj zaludnoj i očajničkoj kampanji, svesno ili nesvesno, pridružuju neke moje kolege i prijatelji iz SNS-a, šaljući preko medija savete i preporuke šta bi trebalo da uradi naša zajednička stranka ili ja kao član njenog Predsedništva i jedan od osnivača.

Svako učešće u ovoj raspravi putem medija je štetno za SNS, za svakog od nas kome su Srbija i naša stranka na srcu, pa i za našeg predsednika Vučića. Korisno je samo za one koji ovom kampanjom žele da skrenu pažnju sa svog tragičnog političkog beznađa, a naročito sa njihovog sramnog perioda vladavine koji je Srbiju ostavio na cedilu, opljačkanu i poniženu. Pobedili smo predvođeni predsednikom Vučićem, uspravili Srbiju, odlučni da usmeravamo energiju na stvari koje nas vode napred, a ovo nije jedna od njih.

Odnosi u SNS-u su samo naši. A mi smo dovoljno jaki i mudri da ih rešavamo kao i uvek do sada, u otvorenoj, prijateljskoj raspravi iz koje smo uvek izlazili jači i mudriji. I to bez obzira kakve su odluke koje donosimo, a pripadam grupi ljudi koji nisu deo tima samo kada je dobro i samo kada se neka kritika ili uskraćivanje podrške ne odnosi na njih lično.

I moj odnos sa Aleksandrom Vučićem je, takođe, samo naš. Taj odnos je iskren i podrazumeva zajedničku borbu za bolju i jaču Srbiju, ali i bolju i jaču Srpsku naprednu stranku. Uostalom, sve što sam naučio u politici naučio sam od njega. Zato ni meni, ni Stranci, a uveren sam ni predsedniku Vučiću, nisu potrebni posrednici da unutar naših redova uređujemo naše stvari.

Kao i uvek do sada, o mom radu i svim problemima razgovarao sam otvoreno sa svojim predsednikom i prijateljem Aleksandrom Vučićem. Bez posrednika i raznih 'dobronamernih' savetnika. Tako je i sada. I kao i uvek do sada slušam svaki njegov savet i sprovodim svaku njegovu odluku, jer to je temelj naše saradnje, koja je uvek bila samo na korist Srbiji i SNS-u. U tome se ništa neće promeniti."

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво