Читај ми!

Pendarovski najavio povećanje broja makedonskih vojnika pri misiji Kfora

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski najavio je povećanje broja vojnika njegove zemlje pri misiji Kfora na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz kancelarije Vjose Osmani u Prištini.

Osmanijeva se u svojstvu predsednice privremenih kosovskih institucija sinoć sastala sa predsednikom Severne Makedonije Pendarovskim na marginama samita inicijative "Brdo - Brioni" u blizini Kranja, i saopštila da je sa njim razgovarala o više tema.

"Predsednik Pendarovski obavestio je Osmanijevu da će njegova zemlja povećati prisustvo u trupama Kfora, istovremeno podržavajući liberalizaciju viznog režima, evropski put Kosova i članstvo u NATO-u", navodi se u saopštenju.

Trenutno Severna Makedonija na Kosovu i Metohiji ima 44 vojnika, a njihovi zadaci u sastavu Kfora uključuju patroliranje i obezbeđivanje manastira Visoki Dečani, kao i kampa "Vilađo Italija" u Peći.

Jedan deo kontingenta radi u Glavnom štabu Kfora u Prištini.

Nije navedeno koliko će dodatnih vojnika Severna Makedonija da pošalje na Kosovo, kada i gde.

Najava povećanja broja makedonskih vojnika dolazi nakon što su hrvatske vlasti odlučile da svoj vojni kontingent na Kosovu uvećaju na 150 vojnika.

Na sastanku Pendarovskog i Osmanijeve najavljeno je da će uskoro biti održan zajednički sastanak kosovske i vlade Severne Makedonije.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво