Čitaj mi!

Crnogorska ministarka prosvete: Najbolji odnosi sa Srbijom prioritet

Učešće na međunarodnim projektima u programima, organizovanje letnjih i zimskih škola i kampova, samo su neki od projekata na kojima će sarađivati ministarstva prosvete Srbije i Crne Gore, saopšteno je posle sastanka resornih ministara dve zemlje u Beogradu.

Ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore Vesna Bratić kaže da je uverena da deleći kulturni prostor dve zemlje dele kolosalno bogatstvo koje zajedno moraju da štite i neguju.

"Zato mi je drago što sma imala priliku da sa gospodinom Ružićem sadržajno razgovaram o zajedničkim strategijama djelovanja i progamima rada. Najbolji odnosi, ne dobri, nego najbolji odnosi su prioritet i to je stav koga se decidirano držimo", istakla je Bratićeva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološko razvoja Branko Ruži istakao je kao veoma značaja projekat za sedam zemalja jugoistočne Evrope.

Crna Gora, naravno, zauzima veoma važno mestou projektu koji se tiče objekta za tumorsku terapiju i biomedicinska istraživanja, vredan skoro 250 miliona evra, dodao je Ružić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">