Čitaj mi!

Selaković: Konstantna podrška Indonezije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je sa ambasadorom Indonezije Mohamadom Čandrom Viđa Judhom, kojem je zahvalio na poziciji te zemlje da ne priznaje nezavisnost Kosova i na konstantnoj podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Selaković je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Indonezije dobri i tradicionalno prijateljski, podsetivši da datiraju iz perioda formiranja Pokreta nesvrstanih zemalja i bliske saradnje predsednika Tita i Sukarna.

Ministar Selaković je izrazio nadu da će se u najskorijem periodu stvoriti mogućnosti da poseti Indoneziju, ali i da će njegova koleginica, ministarka Retno Mersudi, doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Sagovornici su razgovarali o održavanju Petih bilateralnih političkih konsultacija koje bi trebalo da se održe u Beogradu, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je pozvao indonežanske investitore da pojačaju prisustvo na tržištu Srbije i mogućnosti da se održi Poslovni forum Srbija- Indonezija tokom 2021. godine.