Читај ми!

Fon der Lajenova pisala Vučiću: Modernizacija pruge od Beograda do Severne Makedonije važna prekretnica u budućim odnosima

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu se zahvaljuje na "produktivnom sastanku u Briselu 26. aprila", saznaje ekskluzivno "Blic".

U pismu naglašava da se posebno raduje saradnji na velikom projektu modernizacije železničke pruge Beograd-Niš-Preševo na granici Srbije sa Severnom Makedonijom.

Kako se navodi u pismu u koje je Blic imao uvid, fon der Lajenova ističe da je pomenuti projekat "ogroman pomak i važna prekretnica u našim budućim odnosima", te dodaje da je srećna što se ovaj projekat nalazi u Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan, koji je Evropska komisija usvojila prošle jeseni.

Predsednica Evropske komisije dodaje da "Komisija već radi punom parom na realizaciji projekta".

Na kraju pisma koje je uputila predsedniku Srbije, Ursula fon der Lajen insistira na što bržoj i bližoj saradnji s Vučićem, a sve kako bi projekat modernizacije železnice bio što efikasniji, prenosi Blic.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво