Читај ми!

Popović: Haradinaj preti na Vaskrs

Najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom je na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje albanske političke vrhuške u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, upozorio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović.

"Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije", istakao je u saopštenju Igor Popović.

Naglasio je da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, i po Ustavu i po međunarodnom pravu, a  da je, jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi s tim pitanjem reše dijalog.

"Hrišćani su u danima vaskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim  niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način", ukazao je Popović.

Pozvao je političare u Prištini da se, kako je rekao "okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohoje i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво