Читај ми!

Priština, vlada angažuje spoljne saradnike da pomognu u dijalogu sa Beogradom

Vlada u Prištini angažovaće više stručnjaka koji će joj pomoći u pripremi dijaloga sa Beogradom, a među njima su Veton Suroi, Bljerim Šalja, Bernard Nikaj i drugi, prenose prištinski mediji.

Stručnjaci će biti angažovani preko memoranduma koji je Istraživačka grupa za Balkansku politiku (BPRG) potpisala pre nedelju dana sa vladom u Prištini i Norveškom ambasadom.

"Angažovani stručnjaci pružaju stručnost, profesionalnu i sadržajnu podršku procesu dijaloga i podržavaju premijera, njegov kabinet i potpredsednika vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog", navela je Grupa u saopštenju za štampu.

"Spoljni stručnjaci nemaju predstavničku ili rukovodeću ulogu. Do sada angažovani stručnjaci su Bernard Nikaj, Ljeon Maljazogu, Robert Muharemi, Muhamet Mustafa i Veton Surroi. Očekuje se da će se Bljerim Šalja uskoro pridružiti grupi stručnjaka. Ostali stručnjaci mogu biti pozvani i angažovani u zavisnosti od potreba vlade i dinamike procesa dijaloga", navela je BPRG.

Ova aktivnost je jedna od programskih komponenata BRPG-a, koja se sprovodi uz podršku vlade Norveške, u okviru projekta "Razvoj mira i izgradnja države i unapređenje evropske agende".

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво