Читај ми!

Brnabićeva o slučaju "Palma": Sve informacije podeliti sa nadležnim organima

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se pitanja zlostavljanje žena i maloletnika ne sme politizovati, i da svako ko ima informaciju vezano za to mora da je podeli sa nadležnim.

Brnabić je, na pitanje o optužbama protiv lidera JS Dragana Markovića Palme i na to kako je izgledao njegov poziv koji je dobila pre četiri godine da se pridruži žurki, rekla je da su optužbe koje su iznete veoma važna tema za naše društvo, i da je najmanje potrebno da se ta tema politizuje.

"To su strašne i užašne optužbe ne samo na račun Markovića, već sve koje se tiču bilo kakvog maltretiranja i zlostavljanja žena, a da ne pričam o maloletnoj deci. To nije domen politike", naglasila je ona.

Brnabić je izrazila uverenje da tako nešto ne treba da se svodi na političku temu.

"Svako ko ima bilo kakvu informaciju o bilo kom slučaju treba da je podeli sa nadležnim vlastima. To nisu zabavne vesti već ozbiljne optužbe", podvukla je.

Brnabić je kazala da nadležni organi treba da istraže sve te optužbe. Kada je reč o žurki na koju je bila pozvana, rekla je da je dobila poziv, ali da ne zna da li je bilo tamo reči o nekim nelegalnim radnjama.

"Ako treba ja sam spremna da dam svoj iskaz", podvukla je ona. Ukazala je da je jutros u medijima videla izjavu Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta koji je rekao da svako od nas zna nekog lokalnog zvaničniku koji tako nešto radi

"Kako misli da svako ima takvu informaciju. Ja nemam nikakvu, a ako je neko ima treba da je prosledi nadležnim organima", istakla je ona. Rekla je da je neozbiljno i neodgovorno takve tvrdnje iznositi.

"Ne znam nijednu osobu da tako nešto radi, a da znam prijavila bih je odmah", istakla je Brnabić.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво