Čitaj mi!

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića, i izražava nadu da jedan nepromišljen i izolovani akt neće baciti senku na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti neometano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i saradnje.

"Uvereni smo da će nadležni organi Republike Srbije postupati sa ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahteva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionisani", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen ambasador Hidajet Biščević, dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unapređenja odnosa naših dveju država i naroda, ističe Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da Srbija ostaje dosledno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog kora i svi stranci u našoj zemlji osećaju kao kod svoje kuće.