Čitaj mi!

"Pedofilija je najgrublje kršenje prava dece, neophodno da registar pedofila zaživi"

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je uverena da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu. Potrebno je da registar pedofila zaživi, kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović rekla je da je kao žena i kao majka zgrožena vestima koje su nas poslednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja devojčica i pedofilije.

"Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklorapomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu", izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da je država rešena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a pedofilija to svakako jeste, kao jedan od najgrubljih oblika kršenja prava dece na normalan život i odrastanje.

"Ovo su veoma potresne teme za društvo u celini. Zato je neophodno da registar pedofila, predviđen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama", poručila je Mihajlovićeva.