Mihajlovićeva sa crnogorskim ministrom o novim projektima u oblasti rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se sa Mladenom Bojanićem, ministrom za kapitalne investicije Crne Gore, i sa njim razgovarala o saradnji dve države u rudarskom i energetskom sektoru.

ZoranaMihajlović je ovim povodom izjavila da je ponosna na postojeće projekte sa Crnom Gorom, te da se danas razgovaralo i o novim potencijalnim projektima.

"Razgovarali smo o ekonomskoj regionalnoj saradnja jer nema ekonomske stabilnosti niti privrednog razvoja bez stabilnosti elektroenergetskog sistema. Danas je bilo reči i o našoj saradnji u visokonaponskoj mreži, izgradnji Transbalkanskog koridora, koji smo mi započeli. Razgovarali smo i o novim kapacitetima, dakle o izgradnji hidroelektrane za koju se trenutno radi projektno-tehnička dokumentacija, ali i o tome na koji način možemo da imamo još bolju saradnju u obnovljivim izvorima energije, o otvaranju poglavlja i reformisanju preduzeća", rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da je dogovoreno formirljnje operativnih timova koji će saradnju pretočiti u realizaciju, od čega će, kako kaže, građani obe države imati koristi.

"Ponavljam, stabilnost energetskog sistema je broj jedan za dalji razvoj", naglasila je Mihajlovićeva.

"Spremni smo da pokrenemo mnogo zajedničkih projekata"

Mladen Bojanić je naveo da se danas razgovaralo o dosta tema i da mu je drago da prvi od zvaničnih susreta u regionu ima u Beogradu jer je Crna Gora u ekonomskoj saradnji najviše upućena na Srbiju.

"Ovo je dugogodišnja saradnja, puno projekata je već rađeno na obostrano zadovoljstvo, otvaraćemo nove. Imamo slična iskustva sa obnovljivim izvorima i puno je prostora za razvoj novih. Crna Gora je bogata suncem i vetrom, to hoćemo da iskoristimo. Cilj nam je da dalje produbimo ekonomsku saradnju jer samo energetski bogate zemlje su i ekonomski bogate i važno je da se dalje razvijamo u tom pravcu. Ovo je samo početak, spremni smo da pokrenemo mnogo zajedničkih projekata", rekao je Bojanić.

Ministri su nakon sastanka sa Bojanićem održali i sastanak delegacija Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore i po završetku sastanka potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike i rudarstva između dva ministarstva.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво