Čitaj mi!

Saučešće predsednika Srbije povodom smrti princa Filipa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga, u kojem je naveo da je princ Filip uvek bio primer nesebične javne službe, kao i stalnih nastojanja da svojim autoritetom i zalaganjem doprinese dobrobiti Ujedinjenog Kraljevstva.

U telegramu saučešća predsednik Vučić navodi da je svojom ličnošću i osećajem za odgovorno vršenje zahtevnih javnih dužnosti tokom decenija, princ Filip stekao nepodeljenu naklonost ne samo Britanaca, već i čitavog sveta.

"Bio je duboko posvećen dobrobiti Britanije. Nenametljivo, ali čvrsto, osvojio je srca svojih sunarodnika, ali i svih ljudi bez obzira na naciju, rasu ili veroispovest, koji su cenili njegovu ozbiljnost, predanost, vedar duh i iskreni patriotizam ukorenjen u neprestanom služenju državi tokom čitavog niza decenija bremenitih velikim brojem izazova", naveo je predsednik Srbije.

Kao potomak slavnih kraljevskih porodica, dodao je, princ Filip je i u najtežim vremenima pokazivao oficirsku snagu i doslednost, čime je bio oslonac porodice i cele zemlje koja će ga pamtiti sa poštovanjem i dubokim uvažavanjem.

"Još jednom izražavam duboko saučešće, uveren da će Ujedinjeno Kraljevstvo na pravi način nastaviti da pamti princa Filipa, vojvodu od Edinburga", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.