Dačić: Srbija posvećena borbi protiv korupcije

Srbija je posvećena borbi protiv korupcije na svim nivoima, a u toj borbi uloga parlamenta i svakog narodnog poslanika pojedinačno zauzima važno mesto, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je na konstitutivnom sastanku Globalne organizacije parlamentraca za borbu protiv korupcije u Srbiji (GOPAK) objasnio da je uloga poslanika važna ne samo zbog donošenja zakona već i zbog kontrolne uloge u borbi protiv korupcije, sprečavanja pranja novca, nadzora nad radom vlade i trošenja javnih finansija.

"U Srbiji nismo zadovoljni rezultatima u borbi protiv korupcije i siguran sam da nikada nećemo biti sasvim zadovoljni", rekao je Dačić.

Dodao je da za uspeh nije dovoljno samo dobro zakonodavstvo već je potrebna stalna međusobno koordinisana akcija, ne samo u okviru državne strukture već i u saradnji sa nevladinim sektorom, kao i međunarodnim organizacijama.

Dačić je zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog organka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku.

GOPAK je organizacija koja deluje u pedeset zemalja u svim regionima sveta.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво