Brnabićeva sa britanskim ministrom: Srbija zainteresovana za investicije i strateške projekte

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejemom Stjuartom o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje u brojnim oblastima sa UK.

Premijerka Brnabić je istakla da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da je neophodno usmeriti napore na dalje unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje, dodavši da je Srbija zainteresovana za povećanje investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva i saradnju na realizaciji strateških projekata koji su u planu, navedeno je u saopštenju iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Govoreći o zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena kao jednom od prioriteta Vlade Srbije, premijerka Brnabić je izrazila uverenje da će biti uspostavnjena intenzivnija saradnja u ovoj oblasti, naglasivši da saradnja sa partnerima iz UK može biti od velikog značaja u izgradnji zelene ekonomije i zelene energetike.

Ministar Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, potvrdivši da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za jačanje saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

Sagovornici su zaključili da je u borbi protiv pandemije i Srbiji i Velikoj Britaniji fokus na daljoj masovnoj imunizaciji stanovništva, kao jedinom načinu da se što pre uspostave normalni životni tokovi.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво