Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Meksika, Holandije, Turske i Bugarske.

Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Država Meksika Karlosa Feliksa i poželeo mu dobrodošlicu i uspešan rad u Srbiji, koji počinje u godini kada se obeležava 75. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Feliks svojim diplomatskim umećem, uz pomoć naše strane, dati značajan doprinos razvoju svestranih veza između Srbije i Meksika, navedeno je u saopštenju Vladine kancelarije za sardnju s medijima.

Ambasadop Feliks izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što će ovaj diplomatski mandat provesti u Beogradu, u kojem je već službovao.

Predsednik Vučić i ambasador Feliks su konstatovali da su odnosi Srbije i Meksika prijateljski i zasnovani na međusobnom razumevanju i podršci, ali da je neophodno intenzivirati politički dijalog i snažiti ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Vučić je zatim primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Holandije Josta Reinćesa, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da postoji značajan prostor za unapređenje političkog dijaloga, kao i intenziviranje svih vidova saradnje između Srbije i Holandije.

Predsednik Vučić i ambasador Reinćes su konstatovali zainteresovanost obe strane za unapređenje ekonomske saradnje.

Oni su izrazili nadu da će velike multinacionalne kompanije iz Holandije sagledati odličnu investicionu klimu u Srbiji i opredeliti se za poslovanje u našoj zemlji.

Govoreći o regionalnim pitanjima, predsednik Vučić je posebno naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija Zapadnog Balkana ka što intenzivnijoj međusobnoj saradnji.

Predsednik je primmio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, kojem je poželeo uspeh tokom rada u Beogradu.

Ambasador Aksoj je predsedniku Vučiću preneo srdačne pozdrave predsednika Erdogana. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, posebno zbog intenzivnog političkog dijaloga, kao i pojačane ekonomske saradnje, u atmosferi međusobnog uvažavanja i poverenja, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona.

U tom kontekstu je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim delovima naše zemlje.

Predsednik Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Vučić je primio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske Petka Dojkova. Poželevši mu dobrodošlicu, predsednik Vučić je istakao posvećenost Srbije jačanju sveukupnih odnosa sa Bugarskom, u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja.

Ambasador Dojkov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Radeva i premijera Borisova. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je kazao da su odnosi dveju zemalja zajedničkim zalaganjem podignuti na značajno viši nivo.

Sagovornici su konstatovali da je Bugarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije po obimu trgovinske razmene, a takođe su ukazali na to da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti investicionih ulaganja, zajedničkih proizvodnih kapaciteta i programa, kao i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja za Srbiju i Bugarsku da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво