Читај ми!

Zatvorena birališta na lokalnim izborima u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

U Zaječaru, Kosjeriću i Preševu održavaju se lokalni izbori, a za mandate u lokalnim skupštinama boriće se više stranaka koje su na vlasti, kao i u opoziciji na republičkom nivou. Biračka mesta zatvorena su u 20 časova. Prvi rezultati tokom večeri.

Na lokalnim izborima u Zaječaru i Kosjeriću pored naprednjaka i socijalista i lokalnih grupa građana, učestvuje i Demokratska stranka Srbije zajedno sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, kao i Pokret Dosta je bilo u Zaječaru.

Građani u Zaječaru su mogli da biraju jednu od sledećih lista: Aleksandar Vučić- Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić - SPS, JS, Grupa građana "Dr Dejan Krstić", Dr Nenad Ristović - Pobeda, NADA za Zaječar - Nacionalno demokratska alternativa (POKS, DSS), "Možemo bolje -Dragana Rašić ", Zdrava Srbija - Milan Stamatović, GG "Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković" i Zaokret - Dosta je bilo, hrabri ljudi.

Do 14 časova izlaznost je 26,5 odsto upisanih birača.  

Birački spisak je zaključen još 12. marta i po njemu je u toj opštini pravo glasa imao 50.741 registrovani građanin na 69 izbornih mesta.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću glasalo je 73 odsto ili 6.801 od upisanih 9.322 birača.

Izlaznost je veća nego pre četiri godine kada je bila 67 odsto. Van biračkog mesta zbog bolesti, invaliditeta, izolacije glasalo je oko 400 ljudi. Preliminarni rezultati izbora očekuju se oko 21 sat. 

U izbornoj trci u Kosjeriću učestvuje pet stranaka i koalicija, a prvi na glasačkom listiću će se naći lista "Aleksandar Vučić - za budućnost Kosjerića - Ivica Dačić", a na kojoj se osim naprednjaka i socijalista nalaze kandidati iz redova PUPS-a, Pokreta Socijalista, Srpske narodne partije i Socijaldemokratske partije.

Građani su svoje poverenje mogli dati i listi "NADA za Kosjerić - Nacionalno demokratska alternativa - Miloš Jovanovic - Demokratska stranka Srbije - Žika Gojković - Pokret obnove Kraljevine Srbije", Zdravoj Srbiji čija lista nosi naziv - Domaćini da pobede, grupi građana "Čisti ljudi za čist Kosjerić", kao i Srpskoj radikalnoj stranci.

Pravo glasa na lokalnim izborima imalo je 9.329 građana Kosjerića.

Lokalni izbori održavaju se i u Preševu, a na glasačkom listiću su: Alternativa za promene, Grupa građana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca.

Na objedinjenoj listi "Aleksandar Vučić - Budućnost Preševa" nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu - SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

Oko 42. 000 građana Preševa sa pravom glasa biralo je 38 predstavnika u lokalnom parlamentu na 38 biračkih mesta.

Do podneva je u Preševu glasalo oko 13 odsto upisanih birača. Izbornoj komisiji nisu tokom prepodneva prijavljene nepravilnosti. 

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво