Читај ми!

Petković: Obezbedili smo još 40 mesta u zdravstvu na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je država Srbija obezbedila dodatnih četrdeset radnih mesta u zdravstvu na KiM i da se trudi da pomogne.

Povodom protesta grupe nezadovoljnih rezultatom konkursa za zaposlenje u KBC Gračanica, Petar Petković je rekao da treba razumeti da ako se na jedan određen konkurs javi 250 ljudi, a pritom je konkurs raspisan za 40 radnih mesta, naravno da ne mogu svi da budu zadovoljni.

"Isto tako, plate su sada duplo veće za medicinske radnike nego što je to bio slučaj 2011. godine. To sve govori da brinemo o zdravstvu i lekarima, a pomagaćemo im i u narednom periodu", naglasio je Petković U Zvečanu.

Istakao je i dalje planove zapošljavanja u zdravstvenom sektoru.

"Probaćemo da obezbedimo i dodatna radna mesta, ali svaki put kada se obezbede, naravno biće i onih koji će biti nezadovoljni, to je tako po prirodi stvari. Trudićemo se da svakome pomognemo, jer nam je u interesu da zdravstvo na Kosovu bude jako, jer na taj način spašavamo i živote ljudi, ali tako, između ostalog, i jačamo naše zdravstvo, pomažemo opstanku naših institucija, čime se dodatno utvrđuju i osnažuju, što je važno za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", zaključio je Petković.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара