Читај ми!

Vučić se sastao sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom. U centru pažnje su unapređenje ekonomske saradnje, posebno u poljoprivredi, nove investicije, borba protiv koronavirusa i imunizacija stanovništva.

Kako je najavljeno, tokom sastanka Aleksandar Vučić i Muhamed bin Zajed el Nahjan razgovaraće o unapređenju političke i ekonomske saradnje i o novim ulaganjima, pre svega zelenim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije, ali i o plasmanu srpskih proizvoda na zahtevno tržište Emirata, pre svega srpskog voća – jabuka, jagoda i malina.

Tržište UAE je apsolutno otvoreno za sve poljoprivredne proizvode iz Srbije, posebno u sektoru voća, mleka, vina, izjavio je u Abu Dabiju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, nakon razgovora sa kolegom iz UAE.

"Jabuke apsolutno dominiraju kod njih u poslednjih nekoliko godina. Ispunili smo posebne standarde i zato smo prisutni na ovom tržištu. Ovde su najbogatije zemlje na svetu, pre svega mislim na Bahrein, Katar, Oman, Saudijsku Arabiju i mislim da možemo ovde dobro da prođemo i da se posle 30, 40 godina vratimo na ovo tržište", objašnjava Nedimović.

Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju i sa direktorom za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama doktorom Saifom Aldaherijem o modelima upravljanja krizom prouzrokovanom kovidom i o procesu imunizacije.

 

O pandemiji i ekonomskoj saradnji razgovarao je i sa vlasnikom kompanije "Mubadala Investment Company" Kaldunom el Mubarakom.

Iz Abu Dabija predsednik Srbije odlazi u Bahrein, prvu zvaničnu posetu toj bogatoj zalivskoj zemlji gde će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво