Читај ми!

Vučić: Večeras odluka o prikazivanju snimaka zločina, o tome će razgovarati Tužilaštvo i MUP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini biti doneta večeras, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odgovarujući na pitanja novinara u Palati Srbija o tome da li će večeras biti prikazani snimci da će odluka biti doneta večeras.

"Donećemo večeras odluke. Danas će razgovarati i Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni znaju šta je dozvoljeno, a šta nije. Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla", kazao je Vučić.

Roditelje, navodi, razume, a što se tiče "političara i pojedinih tajkunskih medija oni to rade da bi se omalovažila borba protiv onih za koje govore pa i nisu to baš neki opasni ljudi, a dok ne vidite sliku ne možete ni da zaključite koliko je opasno i sve se svodi na rekla-kazala".

"Imaćemo ozbiljnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost gde mora da se razgovara i o vakcinaciji i borbi protiv korone, nove prilike na KiM, nove prilike u regionu i Evropi i svetu, imajući u vidu i novu amerčiku administraciju, imali smo i posetu ministra spoljnih poslovaa Nemačkoj, i borba protiv organizovanog kriminala", naglasio je predsednik.

Biće, dodaje, mnogo ljudi pozvano posebnom pozivnicom da prisustvuje.

"Ne verujem da ćemo to završiti tako kratko, najmanje dva, možda tri sata da traje, jer mnogo važnih zaključaka moramo večeras da izvučemo. Najvažnije za naše ljude je da im obezbedimo sigurnost ovde, da sprečavamo od iznuda, razbojništava, reketirianja, do toga da se više nikada ne ponove monstruozni zločini koji su činjeni", izjavio je Vučić.

Danas, naglašava, ima nekih "mlađih ekipa koje najavljuju da su spremne da naslede ove za koje je izvesno da pod pritiskom dokaza izvesno da nije lako da budu oslobođeni posle tako monstruoznih krivičnih dela".

"Saseći ćemo krila onima koji misle da je došlo vreme za njih koji misle da mogu da zauzimaju tržište i pozicije tako što misle da mogu da se ponašaju isto ili slično kao oni koji su to do juče radili. Biće zanimljivi dani i nedelje pred nama", istakao je predsednik.

Napominje da će borba biti još snažnija, žešća i jača, kao borba protiv onoga što se smatra sistemskom korupcijom.

"Dakle, do svih državnihi organa, od velikih javnih preduzeća, carine, mnogo čega što je funkcionisalo na način kako nije smelo da se dogodi. To traje decenijama, nije to slučaj u poslednje dve ili tri godine. To su uhodani aranžmani , samo su se menjali igrači. Vreme je da taj gordijev čvor i to vrzino kolo zaustavićemo i uspećemo o tome", naveo je Vučić.

Mora, navodi, i tužilac da razgovara sa MUP-om, oni će to predstaviti.

"Ja ću svakako reći šta mislim u nekom drugom smislu, ali će se svakako obratiti više lica. Različiti su motivi da se nešto ne prikaže. Ja razumem roditelj koji ne žele da prepoznaju svoje dete, ali društvena opasnost počinjenih dela je ogromna i važno je prikazati sa čim smo se suočavali.", naglasio je Vučić.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost je zakazana za 18 časova, a nakon toga, oko 20 ili 21 sat, očekuje se obraćanje.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво