Čitaj mi!

Danas zaseda Savet za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala i slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka održaće se danas u 18 časova. Nakon sednice Saveta, oko 20 ili 21 sat očekuje se obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će građani Srbije, Evropa i ceo svet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande.

Viši sud u Beogradu produžio je za 30 dana pritvor Veljku Belivuku i ostalim osumnjičenima.

U saopštenju navodi da je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, da će u kratkom roku ponoviti krivično delo.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skirvajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 22 osobe. Svi se terete za zločinačko udruživanje, proizvodnju i trgovinu narkoticima, a nekoliko uhapšenih i za teška ubistva.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">