Читај ми!

Najviše glasova pristiglih poštom pokretu Samopredeljenje

Pokret Samoopredeljenje dobio je najviše glasova pristiglih poštom, čime je učvrstio prvu poziciju osvojenu na vanrednim parlamentarnim izborima održanim prošlog meseca.

U centru za brojanje glasova u Prištini završeno je prebrojavanje glasova pristiglih poštom, što je bio poslednji uslov da Centralna izborna komisija sutra proglasi konačne rezultate izbora.

Od 57.000 glasova pristiglih poštom, Samoopredeljenje je dobilo 44.252 glasa, dok je druga Demokratska partija sa 5321 glasom, treći je Demokratski savez sa 4.287 glasova, a Alijansa za budućnost ima 1.112 glasova, saopšteno je iz CIK-a.

Nakon zvaničnog objavljivanja konačnih rezultata, stranke i kandidati imaju pravo žalbe Izbornom veću za žalbe u roku od 24 sata. Ukoliko su neazadovoljni odlukama Izbornog panela, postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu.

Žalbe mogu dodatno da odlože i potvrđivanje konačnih rezultata. Nakon potvrđivanja konačnih rezultata, u roku od mesec dana treda da usledi konstituisanje novog saziva kosovske skupštine, te izbor vlade i glasanje za kosovskog predsednika.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво