Čitaj mi!

Zajedničko telo dela opozicije za pripremu kontrole izbora

Jedanaest opozicionih stranaka i pokreta će u narednom periodu formirati zajedničko telo koje će se baviti pripremama za kontrolu izbora, kao i koordinacijom kontrolora, saopštio je Pokret "Jedan od pet miliona".

To je dogovoreno na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici opozicionih organizacija koje su učestvovale u izradi Platforme o izbornim uslovima, pred pregovore pod pokroviteljstvom EP – Nova stranka, Pokret "1 od 5 miliona", Građanski demokratski forum, Demokratska stranka Srbije, Socijademokratska stranka, Zelena stranka, Vlaška stranka, KLIP, Nova Srbija, Demokrate Srbije, Mađarski pokret.

"Predstavnici 11 opozicionih organizacija podsetili su i na to da već mesecima pozivaju preostali deo opozicije na razgovor i usaglašavanje stavova kako bi se u pregovore sa vlašću ušlo sa jedinstvenom platformom i ciljem koji bi trebalo da je svima isti – pošteni izbori. Nažalost, deo opozicije se na te pozive nije odazvao i zbog toga će opozicija u pregovore ući sa više platformi", navodi se u saopštenju Pokreta "Jedan od pet miliona". 

Na sastanku je takođe podržan predlog za poboljšanje izbornih uslova koji su ovom "opozicionom stolu" uputile manjinske političke stranke – Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Ruska stranka, Ujedinjena partija Roma i Rusinska demokratska stranka.

Platforma će do kraja nedelje i zvanično biti predata predsedniku Skupštine Srbije. 

Takođe, zakazan je i sledeći sastanak ovih opozicionih organizacija za narednu sedmicu, koji će ponovo biti održan u centrali Pokreta "1 od 5 miliona". 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">