Čitaj mi!

Momirović: Nisam vređao ni radnike, ni Drobnjaka

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da su mu neprihvatljivi komentari da je prilikom nedavne posete radova na obilaznici oko Beograda vređao i ponižavao radnike i v. d. direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Povodom komentara na snimak njegovog nedavnog razgovora sa Zoranom Drobnjakom i izvođačima kod tunela Lipak na obilaznici oko Beograda, koji se pojavio u javnosti, Tomislav Momirović je za Tanjug rekao da tada nije vređao ni radnike, ni Drobnjaka.

"Prvo, ja uopšte nisam komunicirao sa radnicima. Pričao sam sa izvođačima koji nisu uopšte u tom trenutku plaćali naše podizvođače. Drugo, nisam nikoga vređao i ponižavao, ja sam zaista samo opsovao više puta", rekao je Momirović.

Kaže da ne bi psovao da je znao da su kamere uključene i navodi da svi nekada opsujemo.

"Naročito me pogodila priča da sam vređao direktora Drobnjaka. Direktor Drobnjak je 15 godina ovde i ja to jako poštujem. On je čovek koji je jako sposoban, ne bi bio tu da nije i dobar inženjer i dobar menadžer", navodi ministar.

Kaže i da su on i Drobnjak svakako partneri, da u mnogo slučajeva imaju i drugačija mišljenja i drugačije nastupaju u komunikaciji, ali da zajednički rade na tome da se svi projekti završe.

"Nikad sebi ne bih dozvolio, prvo, i stariji čovek je u pitanju, a i direktor koji ima tradiciju i uporište u institucijama ove zemlje, da ga vređam i njega i sve druge", rekao je Momirović.

Naveo je da komentare na snimak kod tunela Lipak da kopira predsednika Vučića može delimično da prihvati jer je, kaže, u politiku i ušao upravo zbog Vučića.

"Zaista, ja sam u politiku ušao jedino i samo, dao sebe celog ovoj zemlji, izašao iz svoje zone komfora – zbog predsednika Srbije, jer verujem u njegovu politiku, to je politika koja je dokazana", rekao je ministar.

Naveo je da je to politika koja je Srbiju učinila značajno boljom, da je podigla ekonomski standard i infrastrukturu.

"Ako je kritika da ja kopiram njega (Vučića), to mogu delimično da uvažim", kaže Momirović.

Poručio je da se više neće dozvoliti da rokovi budu odlagani i da je obilaznica oko Beograda možda i najgori primer višedecenijskog nemara.

"Obilaznica mora da se završi komplet u naredne dve godine", naglasio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">