Čitaj mi!

RTS saznaje: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost odložena za sledeću nedelju

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je najavljena za večeras u 19 časova, odlaže se za sledeću nedelju, potvrđeno je RTS-u.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, mogućnost da zbog novih saznanja državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala sednica bude odložena.

"Dobio sam određene informacije, pa je moguće da pomerimo održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, velike su teme, ali to ćemo znati u roku naredna dva sata da ne bismo napravili formalno-pravnu grešku", rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li postoje neka nova saznanja u borbi države protiv kriminala.

U svakom slučaju borba protiv organizovanog kriminala će biti nastavljena i "država će se brutalno, ozbiljno i odgovorno obračunati sa onima koji su mislili da je odsecanje glava onih kojim im se ne dopadaju način rešavanja problema", poručio je Vučić.

"Sve što mogu da kažem kada nam formalno-pravne pretpostavke budu dozvolile i kada budemo sve činjenice stavili na sto i pokazali, narod u Srbiji biće blago rečeno šokiran. Pa ću onda da pitam te stručnjake koga su štitili i da li bi voleli da se to bilo kome dogodi", istakao je Vučić.

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost bila je zakazana za večeras.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">