Čitaj mi!

Palma zamerio Malom jer mu se jednom nije javio na telefon - da li je kriv bitkoin

Poslanik Dragan Marković Palma polemisao je sa ministrom Sinišom Malim u skupštinskoj sali oko toga ko se kome javlja, odnosno ne javlja na telefon. Marković "izneo podatak" ko mu se javlja posle prvog, a ko posle drugog zvona.

Ministar finansija Siniša Mali polemisao je sa poslanikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom, koji mu je zamerio što mu se jednom nije javio na telefon.

"Poštovani poslaniče Palma, nismo se mi mali broj puta čuli i u životu i u poslovnoj saradnji, ali nije važno. Na taj vaš komentar da se nisam jedanput javio, stvarno neću da odgovaram, da ne bih pričao o tome koliko sam se puta javio i kako smo neke stvari rešavali, uglavnom kada je vama trebalo nešto. Na taj nivo neću da se spuštam i neka ste vi u pravu", poručio je Mali Markoviću.

Marković je prethodno rekao da ima primedbu na to što mu se Siniša Mali nije javio na telefon jedne nedelje kada je imao sastanak sa desetak privrednika.

"Pozvao sam ministra Malog dva-tri puta nije se javljao. Pozvao sam predsednika Vučića, posle drugog zvona se javio. Pozvao sam i ministra Nedimovića, posle prvog zvona se javio. Sigurno ste, ministre, gledali koliko je skočio bitkoin", rekao je Marković.

Dodao je da njega minimum 30 ljudi dnevno zove sa nepoznatih brojeva i da se uvek javi.

"Od toga je 50 odsto Jagodinaca, 50 odsto iz drugih gradova. Trebale su nam tri informacije za koje je trebalo dva minita. To me je naučio Dačić. On ne razgovara duže od 35 sekundi", rekao je Marković.

On je na sednici rekao da je sada najvažnije da se Zakon o utvrđivanju porekla imovine što pre primenjuje i da je za građane Srbije važno da se prvo preispita poreklo imovine političara i da li su legalno stekli kapital.

Marković je pozvao ministra finansija da se ne pooštravaju mere zbog kovida-19, kako bi se zaštitila privreda.

Mali je rekao da će Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu o kojem se danas raspravlja odnositi na sve građane i da je borba protiv korupcije prioritet vlade.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">