Čitaj mi!

Petković: Kurti zloupotrebio napad na sina Nenada Rašića u političke svrhe

Sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kome je povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna sa njegovim ocem Nenadom Rašićem, najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe, ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

U Petkovićevom saopštenju se naglašava da je posebno bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti da je Nikola Rašić pretučen kao "žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu".

"Ovakve neutemeljene, opasne i pre svega lažne optužbe, direktan su pokušaj da se sakrije istina o kojoj danas bruji čitavo Kosovo i Metohija, a to je da je dečak nažalost povređen u ranije zakazanoj školskoj tuči, o čemu svedoče i snimci koji su se pojavili u svim albanskim medijima", napominje direktor Kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, vrhunac licemerja i bezobrazluka Aljbina Kurtija je da se jedna takva situacija iskoristi za napad na Srbiju i Srpsku listu, a Nikola Rašić zloupotrebi za političke igre u postizbornom periodu na Kosovu i Metohiji.

Istina se ne može sakriti, kao ni prizemni motivi albanskih i pojedinih srpskih političara, koji sa njima sarađuju, da lažnim optužbama pokušaju da kriminalizuju Srpsku listu, a sve zbog ubedljive podrške naroda i uspeha na izborima, koji im se ne prašta, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Petar Petković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">