Čitaj mi!

Makron čestitao Dan državnosti: Video sam koliko je Francuska u srcima Srba

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti, u kojoj se ističe da je Francuska uz Srbiju i da su u razmeni mišljenja u Parizu 1. februara potvrđeni saglasnost i zajednička volja da se i dalje produbljuju bilateralni odnosi.

Makron ističe da je tokom posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. uspeo da sagleda koliko je Francuska prisutna u srcima Srba.

"Bio sam veoma srećan kada smo razmenili mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljujemo naše bilateralne odnose", navodi predsednik Francuske.

Uveren je da će realizacija projekta beogradskog metroa, kao simbola saradnje, omogućiti da se privuku i druga francuska ulaganja.

"Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a s ciljem zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona", navodi Makron.

Ponavlja da je Francuska uz Srbiju i da je podržava na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava.

Na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao:

"Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe."

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">