Читај ми!

Srpska lista: Ubedljiva pobeda, osvojili smo svih 10 mandata

Goran Rakić, predsednik Srpske liste objavio je da je ta lista na izborima na KiM osvojila svih 10 mandata koji su u Skupštini zagarantovani za predstavnike Srba. Srpskoj listi su čestitali predsednik Aleksandar Vučić, šef diplomatije Nikola Selaković, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i nekadašnji čelnik te institucije Marko Đurić.

Goran Rakić je na konferenciji za novinare rekao da je Srpska lista ostvarila ubedljivu pobedu i osvojila 10 mandata na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji.

Ukupna izlaznost je oko 65.000 u srpskim sredinama, pet posto više nego na prošlim izborima, naveo je predsednik Srpske liste.

"Izbori su održani u posebnim okolnostima zbog pandemije, zbog sijaset trikova kojima je Priština želela da umanji snagu srpskog naroda, tojest snagu Srpske liste. Mi smo slogom osujetili te njihove namere", poručio je Rakić.

Vučić čestitao Srpskoj listi

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Srpskoj listi osvajanje svih deset mandata na izborima na KiM.

"Čestitam našem narodu. Nadam sam se tome i to je važna stvar, jer nama predstoji težak period", naglasio je Vučić za TV Pink komentarišući informaciju da je Srpska lista osvojila 99,14 odsto glasova u Severnoj Mitrovici.

Selaković: Svaka čast na pobedi, srećan nam Dan državnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Srpskoj listi na osvojenih svih 10 poslaničkih mesta.

"Svaka čast na velikoj pobedi dragoj braći i sestrama iz Srpske liste!!! Srećan nam Dan državnosti", napisao je Selaković na Instagramu.

Petković: Pobedila je politika srpske sloge

I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na tome što je, u skladu sa pozivom svoje države i predsednika Aleksandra Vučića, gotovo jednodušno podržao Srpsku listu.

"Pobedila je politika srpske sloge i sabornosti, jer Srbi na Kosovu i Metohiji su prepoznali ozbiljnost trenutka i važnost da u predstojećem periodu u Prištini budu predstavljeni kao monolitna i nepokolebljiva politička snaga", ocenio je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Đurić: Radujem se uspehu braće i sestara iz Srpske liste

Ambasador Srbije u SAD i bivši šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić oglasio se povodom izbora, ističući da se raduje uspehu Srpske liste.

"Beskrajno se radujem uspehu sestara i braće iz Srpske liste večeras. Snaga ste i ponos celog srpskog roda! Nastavljamo borbu", poručio je Đurić putem Tvitera.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара