Читај ми!

Vučić: Makron razume težinu našeg položaja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Francuske Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i nedavnoj poseti Parizu.

Predsednik Vučić preneo je francuskom ambasadoru Falkoniju zahvalnost za gostoprimstvo predsednika Makrona.

"Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja", rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, jer je njegova poseta 2019. godine ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.

"Dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne su važnosti za Srbiju lično ću pratiti realizaciju zajedničkih projekata", navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Konstatovano je da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.

Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu "Nikola Tesla", kojim upravlja francuski "Vansi" i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski "Suec".

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu. 

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара