Читај ми!

Haradinaj opet o ujedinjenju s Albanijom, Petković: On je u bezizlaznoj situaciji

Ramuš Haradinaj je ponovio navode o "ujedinjenju Kosova sa Albanijom", a direktor Kancelarije za KIM Petar Petković mu je odgovorio da "izgleda ni sam ne veruje u svoje pretnje".

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je u sklopu predizborne kampanje poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, "Kosovo nastaviti svoj put ka ujedinjenju sa Albanijom".

Kako prenosi prištinski Ljajmi, Haradinaj je na predizbornom skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo "samo šteti njenom predsedniku Vučiću".

Haradinaj je rekao i da je uveren da će on biti predsednik privremenih prištinskih institucija.

Na Haradinajevu izjavu odgovorio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da "izgleda da u svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje" i da se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

"Postoje projekti koji su osuđeni na propast i pre nego što njihova realizacija i formalno započne, a takav je i san Ramuša Haradinaja da se Beograd natera da prizna takozvano Kosovo, kao i stara snoviđenja o stvaranju projekta 'velike Albanije'", poručio je Petković u saopštenju.

Podsetio je da je pre svega nekoliko dana Haradinaj uslovljavao NATO i EU da će praviti "veliku Albaniju" ako ne dobiju punopravno članstvo za tri godine.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара