Читај ми!

Hoti se žali ambasadorima Kvinte zbog Vučićevih izjava

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti smatra da bi Evropska unija trebalo sa "zabrinutošću" da tretira izjave predsednika Srbije u vezi sa idejom vraćanja obaveznog služenja vojnog roka i pominjanjem Kosova.

Hoti tvrdi da Aleksandar Vučić zahteva povratak obaveznog služenja vojnog roka zbog Kosova.

Evropska unija treba sa zabrinutošću da shvati ove izjave. Ali, ne brinemo. Mi imamo svoju vojsku. Spremnu, sada već deo američke vojske u mirovnim misijama. Mi smo mirni, mi smo mirni", napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Zatražio od ambasadora zemalja članica Kvinte i ambasadora EU u Prištini reakciju, nakon, kako kaže, "pritisaka i pretnji Srpske liste protiv nesrpskih manjina na Kosovu".

"Izjave, kao i pritisak i zastrašivanje nesrpskih manjina, imaju za cilj da se umešaju u parlamentarne izbore na Kosovu i poremete demokratski proces. Ovakva ponašanja su neprihvatljiva", naveo je Hoti.

"Tražimo od vas da preduzmete sve neophodne mere protiv ovog opasnog pristupa i jasno stavite do znanja da mešanje u politički proces na Kosovu ne može da prođe bez posledica za one koji su umešani", dodao je Hoti, a saopšteno iz kosovske vlade.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво