Читај ми!

Brnabić: Nezgodno je otići tamo odakle su vam proterali ambasadora

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je nezgodno posetiti zemlju iz koje je proteran vaš ambasador i u kojoj je proglašen personom non grata.

Ana Brnabić je tako odgovorila na pitanje novinara da li će posetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu.

"Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku", rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Istakla je da na izričit zahtev predsednika Republike Srbija nije uzvratila recipročnim merama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.

"To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo i vidu njihov poziv, i hvala im", istakla je premijerka.

Brnabić: Ispravićemo odluku o naknadama za porodilje

Premijerka je izjavila da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere države tokom pandemije, i naglasila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

Brnabićeva je ukazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portala Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.

"Ministar (finansija) Siniša Mali već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku", rekla je premijerka.

Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво